چند وقت اخیر بحث صندوق ذخیره ارزی رسانه ای شده و همهی ما راجع به آن چیزهایی شنیده ایم، از اینکه حساب ارزی ما خالی است و حساب عربستان پانصد میلیارد دلار اعتبار دارد و این پرسش که چرا وضعیت به اینجا رسیده است؟ اخبار آن را شاید خیلی ها دنبال کرده اند و همه هم حق دارند از مسئولان بپرسند که درآمدهای مملکت به کجا رفته است. اما کاربرد این صندوق چیست؟
پس انداز مازاد درآمد برای پوشش هزینه های ناخواسته و سرمایه گذاری برای گسترش زیرساخت ها.
اهمیت آن برای همه روشن است اما سوال اینجاست که چرا صندوق ریالی خودمان اهمیت کمتری دارد؟
از اینکه دولت تمام درآمدهای نفتی را خرج کند نگران هستیم و نگرانی ما هم به جاست. این پول باید صرف توسعه زیر ساخت ها شود، باید در مواقع اضطراری عواقب رکود و مشکلات اقتصادی را کاهش دهد ولی چرا از اینکه تمام درآمد خود را تا پایان ماه خرج می کنیم نگرانی نداریم.(اگر برای پوشش مخارج قرض نکنیم!!) شاید چون کسی ما را بازخواست نمی کند یا شاید اصلا به آن فکر نکرده ایم.
صندوق ذخیره ریالی برای پوشش موارد اضطراری، برای پس انداز، برای مواردی که بیمه پوشش نمی دهد و برای اطمینان از یک زندگی خوب در کنار خانواده اهمیت و ضرورت دارد و اهمیت آن در وقوع خرج های ناخواسته، در از دست دادن شغل، در عقب افتادن چندین ماهه حقوق مشخص می شود. این صندوق به صورت مستقیم روی کیفیت زندگی ما تاثیر دارد و اقدام برای آن می تواند ما را در آینده، عربستان، ایران یا سومالی کند. به علاوه پس از کنار گذاشتن درصدی از درآمد ماهیانه، این موضوع به عادت خوب ما تبدیل شده و می تواند راههای ایجاد درآمدهای غیرفعال(درآمدی که نیاز به حضور ما ندارد مانند دریافت اجاره خانه) را به روی ما بگشاید.
بهتر است از همین امروز با پس انداز درصدی از حقوق خود به فکر صندوق ذخیرهی ریالی خودمان باشیم و ایجاد یک حساب پس انداز اضطراری را در اولویت اول حل مسائل مالی قرار دهیم. صندوق ذخیره ارزی در کنترل ما نیست پس بایستی فکر خود را معطوف به چیزی کنیم که اختیار آن در دست ماست.
وضعیت صندوق ریالی شما چگونه است؟ شما چه راهی برای آینده ی مالی خود دارید؟ آیا شما هم قصد دارید میزان آن را به اسرار مگو بدل کنید؟